Caută
Close this search box.

Tătănuş Pipăruş, o fantomă lătrătoare, dar deloc îngrozitoare

“Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă”, de Claire Barker, cu ilustraţii de Ross Collins ((în engleză  Knitbone Pepper) este un căţeluş domestic, fildel familiei în care a crescut, chiar şi după moarte.

Cum e posibil aşa ceva? Tătănuş descoperă că, după ce moare fără prea mult fast, adică fără să plutească spre Rai purtat pe aripi de înger, ajunge într-o situaţie teribil de frustrantă: ramane alături de preiubita lui stăpână, Winnie Pipăruş, dar ea nu-l vede, nu-l aude şi nu-l simte…Tătănuş Pipăruş, o fantomă lătrătoare, dar deloc îngrozitoare 1

Şi, ca şi când asta nu ar fi destul, dărăpănata reşedinţă Starcross Hall, în care s-au perindat sutele de strămoşi ai Pipăruşilor de astazi, veche de peste 900 de ani, este în periocol să fie vândută din cauza unei datorii imense care nu poate fi achitată.

O fantomă curajoasă precum Pipăruş poate decide un singur lucru! Să-şi ajute familia, pe Pipăruşi, cu orice preţ!

Vestea bună este că Tătănuş nu este singur în această aventură! Spiritele tuturor animalelor de companie care au locuit la Starcross şi au aparţinut strămoşilor Pipăruş sunt alături de cea mai recentă fantomă de la Starcross!

Tătănuş Pipăruş, o fantomă lătrătoare, dar deloc îngrozitoare 2Puţin săriţi de pe fix, dar întotdeauna bine intenţionaţi şi mânaţi de dragostea pentru familia Pipăruş, spiritele de la Starcross dezbat şi creează strategii, sunt curajoşi şi au spirit de sacrificiu, fac tot ce le stă în putinţă, ba ajung să lupte chiar şi cu un vânător de fantome!

Umorul, personajele superb descrise, desenele fantomatice ale lui Ross Collins sunt toate imbrăcate în dragostea delicata pe care o simţi în legatura dintre om şi animalul sau. O carte plină de sensibilitate care promovează din plin respectul pentru animale. O carte pe care o trăieşti literă cu literă, copil sau adult şi care-ţi exersează într-una empatia.

Tătănuş Pipăruş este un personaj superb, de care te îndrăgosteşti pe loc. Iar povestea lui, de spirit tânăr, care se transformă într-un lider al fantomelor de la Starcross este una despre loialitate, dragoste, prietenie, valori pe care toţi ar trebui să le preţuim.

Oare de ce Tătnănuş se numşte aşa, şi nu are un nume serios de câine? Vor scapa spiritele de la Starcross de vânătorul de fatome? Dar reşedinţa Starcross Hall, va fi salvată? Şi mica Winnie, Winnie Pipăruş, vă mai putea să comunice vreodată cu mult-iubitul ei căţel răposat?

Mici sau mari, citiţi şi veţi afla! Va fi o lectură pe cinste cu râsete şi haz!Tătănuş Pipăruş, o fantomă lătrătoare, dar deloc îngrozitoare 3

“Tătănuş Pipăruş, câinele fantomă”, de Claire Barker (ilustraţii de Ross Collins), Grupul Editorial ALL este tradusă în limba romană de Andrei Covaciu. Este o ediţie cartonată, rezistentă şi recomandată copiilor care au împlinit 7 ani şi care pot citi singuri.

Poti citi un interviu cu autoarea Claire Barker, realizat de trainerul smARTkid, Livia, aici: http://adevarul.ro/cultura/carti/calire-barker-scriitor-copiii-nevoie-vada-adulticare-citesc-atunci-lectura-parea-firesc-1_58a0cdb15ab6550cb8694326/index.html

Poti vedea mesajul lui Claire pentru copiii smART, aici, apasa pe link  si aici, o arhiva cu fotografii de la atelierul smARTkid de lectura Tatanus Piparus

Anul acesta, ne revedem cu Claire Barker in proiectul 10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid., co-finantat AFCN

Fiti smART si stati cu ochii pe smARTkid!

Livia, de la 7 Arte.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare