Caută
Close this search box.

Super! Sunt un gandac, un Kafka pentu copii #10scriitoricontemporani #AFCN

Super! Sunt un gandac, un Kafka pentu copii #10scriitoricontemporani #AFCN 1Faceti un exercitiu de imaginatie: cum ar fi daca  într-o bună dimineață vă treziți că v-au crescut antene, că aveți un abdomen cafeniu și trei perechi de picioare… de gândac? Si acum varianta hardcore a exercitiului: cum ar fi daca intr-o dimineata copilului vostru smART i-ar creste antene, ar avea un abdomen cafeniu si trei perechi de picioare …de gandac?

Ciprian Măceșaru imaginează o astfel de transformare, iar ziua in care Andrei, personajul principal, experimenteaza viata de  gandac este plina de intamplari de toate felurile, care il invata “pe repede inainte” o multime de lucruri utile pentru totdeauna. Cu alte cuvinte, pentru eroul povestii, transformarea in gandac este necesara pentru ca asa invata intr-o zi, cat altii in 10.

Cartea este asa cum spune si prezentarea ei : “Pentru copii zglobii și oameni mari ștrengari”. Voi, adultii, veti gasi sursa povestii in “Metamorfoza”  lui Kafka, lucru pe care Ciprian il spune la toate intalnirile in care vedeta este acest volum pentru copii. Cand vor ajunge sa citeasca Kafka, copii vostri SIGUR isi vor aminti de “Gandacul” lui Macesaru, iar asta va fi SUPER!, nu credeti? Veti aprecia umorul, personajele construite din putine detalii dar reprezentand foarte bine tipologii clare si foarte vii si nu in ultimul rand, scopul educative al povestii.

Ilustratiile sunt realizate chiar de Ciprian. La unul dintre atelierele smARTkid de anul trecut, Ciprian a Super! Sunt un gandac, un Kafka pentu copii #10scriitoricontemporani #AFCN 2schimbat rapid rolul de autor si a trecut la cel de ilustrator. A desenat cu cei mici, spre incantarea tuturor!  Sa stiti ca Ciprian este si muzician, asa ca mai este loc de provocari! Oare cum ar fi coloana sonora pentru “Super!, sunt un gandac!” ? :).

Pe Ciprian Macesaru il poti cunoaste si tu, si copilul tau, in carne si oase, la atelierul smARTkid de lectura cu scriitori contemporani din 21 aprilie, ora 11.30, care va avea loc la Librarium TNB.

Te asteptam cu drag

Sa fiti smART,

Livia, de la 7 ARTE

*NOTA. Atelierele smARTkid cu scriitori contemporani sunt organizate de Asociatia 7 ARTE si sunt co-finantate de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). Despre alte ateliere din oferta smARTkid obtineti informatii de la liviarosca@gmail.com.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare