Caută
Close this search box.

Provocare de la Sacha! Fă cel putin două glume pe zi, doar din iubire! #10scriitoricontemporani #AFCN

“Aventurile lui Sacha in Castelul Fermecat” este o poveste foarte smart despre dragoste în general şi  în mod special despre aceea dintre parinti si copii, despre adevaruri la care ajungi prin forta imaginatiei, despre intrebarile destepte prin ele insele, pe care este bine sa le formulezi,  dar care pot foarte bine sa ramana fara raspuns.

În ziua cand a implinit patru ani, Sacha, un baietel cu ochi mari, albastri, si par blond, carliontat, a primit in dar de la tatal sau un Castel Fermecat. In acest castel se petrec cele mai neobisnuite lucruri: creioanele colorate sunt serpi multicolori, cu spatele anchilozat, scaunele sunt vulpi care se lasa fie imblanzite, fie dresate, farfuriile cu supa vin din Tara Lacurilor cu Supa in Loc de Apa, noptile au miez, precum miezul de nuca, portocalele seamna cu dovlecii, care seamana cu baietii de la gradi, masa e o casa cu patru picioare la adapostul careia Sacha se joaca cu tot felul de animale salbatice imaginare.

Spatiul acestui Castel Fermecat este plin de intamplari ale mintii si dominat de linistea inteleapta a unor dialoguri neobisnuite, dar de un firesc pe care doar discutiile cu cei mici le pot avea.

Stiai ca iubirea este raspunsul la toate intrebarile din lume? Si ca are capacitatea Provocare de la Sacha! Fă cel putin două glume pe zi, doar din iubire! #10scriitoricontemporani #AFCN 1speciala de a te face mai destept? Sacha ajunge la astfel de concluzii si la intrebari precum “Ce face ochiul minţii atunci cand noi dormim”, daca noaptea are miez precum o nucă, sau daca monstrii rad cand cineva le arata fundul.

Este o carte pe care o veti citi cu placere voi, smARTparents, pentru ca va ofera nenumarate pretexte pentru discutii care creeaza conectare cu cei mici, dar si cu sinele vostru, o carte simpla si naturala ca iubirea adevarata. Iubirea pentru care ai vrea sa faci mai mult de doua glume pe zi :).

N-am sa inchei inainte sa va intreb: cum erati voi inainte sa fiti parinti?

Despre cum era autorul „Aventurilor lui Sacha in Castelul Fermecat”, Iulian Tanase, aflati acum:  era un capcaun caruia nu-i era dor de nimeni inainte sa i se nasca cei doi copii. Era verde, avea o gura uriasa, urechi ca doua palnii, un nas ca un tobogan, brate si picioare puternice, dinti ascutiti, si visa in fiecare noapte ca se transforma in om. A devenit pe jumatate om cand s-a nascut Adora si pe de-a-ntregul om cand s-a nascut Sacha.

De cand e tata a invatat ca dragostea te face om, ca tatii sunt mai puternici decat toate animalele salbatice din lume si ca ei nu trebuie sa fie frumosi, ci doar sa se joace cu tine, sa fie amuzanti si sa te ia in brate saProvocare de la Sacha! Fă cel putin două glume pe zi, doar din iubire! #10scriitoricontemporani #AFCN 2u pe umeri cand te dor picioarele. Dupa ce o sa reuseasca sa fie cel mai bun tata, o sa incerce sa fie si cel mai bun scriitor din lume.

Important este ca pe IulianTanase puteti sa-l si cunoasteti si voi si copiii vostri,  in carne si oase, la atelierul de lectura smARTkid pentru copiii cu varste intre 5 si 7 ani, care va avea loc in 14 aprilie, ora 17.00, de la Librarium TNB.

Va asteptam cu drag, fiti smART!

Livia, de la 7 ARTE

*NOTA. Atelierele smARTkid cu scriitori contemporani sunt organizate de Asociatia 7 ARTE si sunt co-finantate de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). Despre alte ateliere din oferta smARTkid obtineti informatii de la liviarosca@gmail.com.

 

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare