Caută
Close this search box.

Ești scriitor? Vrei ca cei mai mici cititori să te cunoască? Prezintă-te copiilor smART!

Cum răspunzi provocării? Poznașii cititori smART ți-au pregătit un set de intrebari, nici prea grele nici prea rele, iar tu, scriitorule, ești provocat sa le răspunzi într-un video, filmat fără prea multe pretenții, chiar cu telefonul mobil.

Filmele vor fi postate pe pagina de facebook smARTkid și proiectate în luna noiembrie la evenimentul final dedicat închiderii atelierelor de lectura „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”.

De ce să filmezi un video pentru copiii cititori?

„Când am lansat proiectul i-am întrebat pe copii despre scriitorii lor preferați și, de asemenea, dacă au cunoscut autori în carne și oase. În marea lor majoritate, copiii știu carți ale autorilor contemporani, dar nu știu și numele lor. Unii copii, puțini ce-i drept, ne-au spus și nume de autori. Așa cum era de așteptat, unele nume au fost diferite de cele ale autorilor invitați în proiectul „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”, iar copii voiau să-i cunoască. Ce era de făcut? Soluția a venit tot de la copii, să le trimitem autorilor câteva întrebări, iar ei să ne răspundă într-un video. Încercăm să nu-i dezamăgim pe cei mici și să facem în așa fel încât întrebările lor să primească răspuns de la cât mai mulți scriitori”, explică Livia Lucan-Arjoca, de la 7 ARTE, asociație care a inițiat proiectul de educație prin cultură „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”.

Întrebările pentru scriitori sunt următoarele:Ești scriitor? Vrei ca cei mai mici cititori să te cunoască? Prezintă-te copiilor smART! 1

  1. De ce scrii?
  2. Care era cartea ta preferata in copilarie?
  3. Care este scriitorul tau prefarat?
  4. Cum te descrii in 5 cuvinte?

Până acum au răspuns provocării lansate de copiii smART scriitorii: Andra Rotaru, Ciprian Maceșaru, Carmen Tiderle, Lavinia Bălulescu, Mihaela Coșescu.

Dacă ești scriitor, sau dacă știi un scriitor contemporan, provoaca-l să răspundă întrebarilor smARTkid!

Ajuți în acest fel la promovarea lecturii și a scriitorilor contemporani, creezi legatura între autor și un public entuziast, dar mai ales, răspunzi curiozității unor copii pentru care lectura nu este doar o obligație școlară, ci o plăcere!

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare