Caută
Close this search box.

Două orfeline – o carte care spune o poveste plină de dramatism, care te ţine cu sufletul la gură #estesmartsacitesti #AFCN

Am găsit cartea Două orfeline de Adolphe D’Ennery, Editura Orizont în biblioteca mamei mele, o carte veche, franţuzească, aşa cum sugerează şi numele autorului. Din primele pagini, cartea îţi provoacă dependenţă: intrigă, dramă, tristeţe, bucurie, ce-ţi poţi dori mai mult?

Doi tineri părinţi săraci care sunt bucuroşi peste măsură de naşterea fetiţei lor. Dar fiind foarte săraci ajung să se gândească  să părasească copilul, cu speranţa că  cei care îl găsesc să-i ofere o viaţă mai buna. Însă totul se schimbă când tatăl fetiţei găseşte o altă copilă, în faşă, pe scările Catedralei Notre-Dame. Fiind impresionat de intamplare, nu mai stă pe gânduri şi ia acasă bebeluşul. Mare i-a fost bucuria să vadă că în faşa fetei aduse acasă se aflau galbeni care i-au salvat familia din sărăcie şi le-au permis lui şi soţiei să crească ambele fete, şi pe cea gasită, şi pe cea biologică departe de Paris, în condiţii bune.

De-a lungul anilor, cele două fetițe se transformă în femei frumoase, educate, pline de bunătate și inocență, tatăl lor moare, iar, din păcate, fetiţa găsită, Luiza, orbește inexplicabil. După moartea mamei lor, cele două surori se hotărăsc să își încerce norocul la Paris, întâmpinând aceleași dificultăți financiare ca cele avute de părinții lor, și nu doar atât.

După mulţi ani, fata găsită pe scările Catedralei Notre-Dame îşi va afla adevărata ei origine.

De ce mi-a placut mie cartea?Două orfeline - o carte care spune o poveste plină de dramatism, care te ţine cu sufletul la gură #estesmartsacitesti #AFCN 1

Suspansul creat de autor m-a făcut să-mi placă cartea la nebunie şi să nu o mai las din mână. După o lungă serie de cărţi plictisitoare, pentru copii, cartea aceasta a fost bine-venită.

De ce ar trebui sa o citesti si tu?

Pentru cei care vor să stea cu sufletul la gură la fiecare pagină, recomand cartea şi garantez că nu vă vă dezamăgi. Dacă o citeşti cu tot sufletul şi intri în pielea personajelor, poţi chiar vărsa o lacrimă. O carte cu mult suspans, dar cu un final fericit.

Citat din Două orfeline de Adolphe D’Ennery, Editura Orizont

Trecură doi ani. Michel se îndrăgosti de o fată încântătoare şi cinstită, orfană ca şi el, care-şi agonisea traiul muncind.

Ambassador al lecturii,

Anca Denisa Amza Clenci
clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială Prundeni, Vâlcea

Recenzia face parte din campania “Ambasadori smART ai lecturii”, asociata proiectului implementat de Asociatia 7 ARTE “Scriitori si carti in sate”, co-finantat AFCN. Anca Denisa este una dintre cei 20 de ambasadori ai lecturii care vor promova cartile pe care le-au citit scriind recenzii publicate pe blogul 7 ARTE si intr-o brosura cu recomandari scrise de copii pentru copii, care va ajunge in bibliotecile din satele valcene (si nu numai).

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare