Caută
Close this search box.

Cartea Nasoaselor nu este doar despre nasuri #estesmartsacitesti #AFCN

Banuiti, Cartea Nasoaselor nu este despre nasuri mari, ci despre ,,moda” si despre grotescul unei lupte pe care cei ,,neconformi” aleg adesea sa o duca, desi au sanse minime de izbanda.

Este o carte despre fiinte care nu se potrivesc nicicum cu lumea lor. Si nu pentru ca nu vor sa se adapteze….Daca se micsoreaza, lumea le vrea mari. Si tot asa. Este o carte vesela, poti rade cu lacrimi in timp ce o citesti.

Motanul Maurizio Furlini este povestitorul, plin de aroganta, ce va face cunoscute aventurile sale de consilier platit. El dezvaluie cum cele trei printese din Regatul Ditai-Nasul vor ajunge sa inteleaga cata frumusete trebuie sa dezvaluie un nas…

De ce ar trebui sa o citesti si tu ?Cartea Nasoaselor nu este doar despre nasuri #estesmartsacitesti #AFCN 1

Citeste cartea aceasta daca iti plac romanele scurte cu un mesaj clar, care le face chiar si mai formidabile. Daca valorile tale coincid cu cele din carte, vei fi bucuros sa descoperi asta.

Citat din Cartea Nasoaselor, Editura Vellant

Nasul, dragul meu Maurizio, este măsura tuturor lucrurilor. Legenda spune că Sfântul Nazonie are o pivniţă plină de nasuri zburătoare. Când se naşte un bebeluş, el nu are nas, aşa că sfântul deschide larg uşile pivniţei. Din stolul de nasuri zburătoare, unul singur va pătrunde pe fereastra deschisă şi i se va potrivi ca turnat. Dar, atenţie, părinţii trebuie să stea deoparte! Nasurile zburătoare sunt foarte timide şi, la cel mai mic zgomot, ele fâlfâie înapoi în pivniţă. Următorul nas nu va mai fi cel potrivit. Va fi ori prea mare, ori prea mic, ori poate prea păros. Chiar dacă omul se poate obişnui cu el, nu e nasul făcut pe măsură.
Noi, iubite Maurizio, suntem oameni de ştiinţă. Aşa că, ce zicem noi despre legenda asta? Noi ştim adevărul dovedit cu cifre şi sondaje. Foarte puţini ajung să-şi trăiască viaţa cu nasul hărăzit: primul şi unicul. Până ajunge pe pământ, un nas zburător se poate speria de o mie de lucruri: de ploaie, de avioane, de pisici. Prin urmare, nici un muritor nu are nasul perfect. Avem, în cel mai bun caz, al doilea, al treilea, al zecelea nas care a stat răbdător la coadă. Şi trebuie să trăim cu el. Nu doar să trăim: să mirosim, să ne îndrăgostim, să respirăm clipă de clipă. Cu nasul gre-șit!

Ambasador al lecturii,
Ivan Alexandra
Clasa a VI- a, Scoala Gimnaziala Prundeni

Recenzia face parte din campania “Ambasadori smART ai lecturii”, asociata proiectului implementat de Asociatia 7 ARTE “Scriitori si carti in sate”, co-finantat AFCN. Alexandra este una dintre cei 20 de ambasadori ai lecturii care vor promova cartile pe care le-au citit scriind recenzii publicate pe blogul 7 ARTE si intr-o brosura cu recomandari scrise de copii pentru copii, care va ajunge in bibliotecile din satele valcene (si nu numai).

 

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare