Workshop-urile smARTkid au la baza un concept original, marca 7 ARTE care prespune dezvoltarea globala a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment, constrangere (constrangerea obliga la creativitate) si libertatea de a inova.
Tinta noastra este sa cream si sa antrenam la copii abilitatea de a gestiona situatii pentru care invatamantul formal nu ii pregateste. Ne referim, in primul rand, la capacitatea de reactie si de decizie adecvate atunci cand se vor confrunta cu aleatoriul, incertitudinea, dezordinea, erorile, munca in echipe dificile.
Provocarea noastra este sa cream premizele “antifragilitatii”, un concept lansat de Nassim Taleb, definit drept abilitatea de a te reinventa, de a te adapta si de a “castiga” din evenimentele aleatorii, impredictibile, volatile. Pentru a dezvolta aceste abilitati, plasticitatea gandirii data de referintele culturale diverse, de expunerea la informatii si experiente directe variate sunt esentiale.
Atelierele pentru copii 7 ARTE promoveaza sincretismul ca forma de invatare. De aceea, copiii vor putea face analogii si vor putea identifica pattern-uri si principii in situatii si in domenii diferite.
Informatiile livrate in cadrul atelierelor vor fi exploatate din cat mai multe perspective. In acest fel copiii se obisnuiesc sa isi activeze cunostintele in situatii concrete. In cazul invatamanului formal informatiile se depoziteaza in memorie si copilul ajunge sa nu le mai utilizeze.
Adaptate pe grupe de varsta, workshop-urile se desfasoara cu maximum 15 copii, unul sau doi traineri de creativitate si dureaza doua ore. Un modul tematic dureaza 4 saptamani.
Puteti opta pentru frecventarea tematica; workshopurile isi ating obiectivele independent. Precizam insa, ca atelierele sunt gandite ca un kit de dezvoltare a abilitatilor, creativitatii, independentei si leadership-ului copiilor, pe fundamentul unor cunostinte de baza din domenii diferite. De aceea, varianta ideala este sa explorati toate atelierele tematice oferite de smARTkid.
Un răspuns
Puteti sa mi spuneti costul unui modul sau a unui atelier?