Caută
Close this search box.

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru atelierele smARTkid

Iti multumim ca ai ales pentru copilul tau atelierele smARTkid. Si de data aceasta, ca si in alte situatii, tu ai decis Cum sa-ti pregatesti copilul pentru atelierele smARTkid 1pentru copilul tau activitatile la care sa participe. Ai facut alegerea in functie de nevoile copilului si de optiunile din piata, sau poate a fost o decizie fara prea multa analiza in spate.

Cand vin la atelierele noastre pentru prima data, multi dintre copii nu au nici cea mai mica idee despre ceea ce se va intampla cu ei in urmatoarea ora. Nu iti face griji, noi le explicam in introducerea atelierului ce urmeaza se facem impreuna, dar situatia ideala este aceea cand pregatirea pentru atelier a inceput deja de acasa.

Ceea ce va spunem mai jos va va ajuta sa-i pregatiti pentru atelierele de lectura smARTkid. De ce este util sa faceti asta? Pentru ca in acest fel copiii sunt mai linistiti, mai siguri pe ei si lucreaza mai eficient. Iata cateva scenarii pe care noi le-am luat in calcul si sugestiile adecvate fiecarui scenariu in parte. Discutia pe care o aveti cu ei poate avea loc pe drum spre atelier sau cu o seara inainte, cand le expuneti copiilor programul pentru ziua urmatoare.

  • Copilului ii place sa citeasca, iubeste cartile si il aduci la atelier pentru socializare si confirmare, pentru a-l incuraja pe acest drum frumos pe care se afla deja.

Este bine sa stie ca la atelierele de lectura smARTkid se citeste la stafeta, ca sunt copii care citesc mai bine, si copii care citesc cu mai mare dificultate, dar ca toti au nevoie de atentia trainerilor. Cei care citesc bine pot deveni exemple si pot fi o inspiratie pentru copiii care acum invata dragostea pentru lectura, si ne sunt un ajutor valoros la ateliere.

Lectii smART pentru cititorii avansati: Avem rabdare cu acei copii care nu citesc la fel de bine ca noi. Nu ne aflam intr-o competitie, ci suntem la atelier pentru a invata unii de la altii si a ne bucura impreuna de lectura.

  • Copilul are dificultati in privinta cititului si nu iubeste cartile. Il aduci la ateliere tocmai pentru a-i creste increderea in sine si a-l invata sa iubeasca lectura.

Este bine sa stie ca la atelierele de lectura smARTkid este apreciat efortul pe care il depune si ca nu este judecat sau comparat cu alti copii. Cititul la stafeta este mai distractiv si mai putin obositor, dar necesita atentie si focus atunci cand ceilalti copii citesc, de aceea nu este tocmai usor. Toti copiii care vin la ateliere sunt apreciati si incurajati sa vorbeasca, sa isi spuna opiniile legate de textele citite. Nu exista raspunsuri gresite, de aceea, spuneti-i ca trebuie sa aiba curaj, chiar daca se simte in dezavantaj din cauza cititului.

Lectii smART pentru cititorii incepatori. Nu trebuie sa stii sa citesti perfect ca sa-ti exprimi o parere! Ai curaj si spune ce crezi despre textele citite! La atelierele smARTkid, si cititorii avansati, si cititorii incepatori sunt egali!

  • Copilul vine fara sa isi doreasca. Poate ca are o zi proasta, sau pur si simplu pentru ca vrea sa faca altceva.

Este bine sa stie ca uneori `pofta vine mancand` si ca atelierele de lectura nu sunt doar educative, ci si o forma de divertisment. Vom avea grija sa-i cream tot confortul de care are nevoie pentru a se simti in largul sau si a beneficia de toate avantajele participarii la ateliere.

Lectii smART pentru copiii care nu si-au dorit sa participe la ateliere, dar totusi au fost adusi de Cum sa-ti pregatesti copilul pentru atelierele smARTkid 2parinti :). Starea mea proasta poate sa treaca daca ma concentrez la activitatile propuse de trainerii smARTkid. In niciun caz nu este o solutie sa ma port urat, sa vorbesc nepoliticos sau sa ma razbun pe copiii de la activitati. In schimb, pot sa ascult si sa inteleg ceea ce se petrece in jurul meu si sa invat lucruri noi.

Lectii smART pentru orice praticipant la atelierele smARTkid.

  • Avem abilitati diferite, dar fiecare dintre noi are dreptul sa straluceasca la atelierelele smARTkid, de aceea ascultam pe toata lumea si niciun raspuns nu este gresit, ci un pretext pentru discutii mai ample.
  • Nu esti in competitie cu ceilati copii, ci in echipa cu ei, deci exerseaza-ti rabdarea si curiozitatea astfel incat sa inveti de la fiecare dintre colegii tai de atelier cate ceva.
  • Politetea va fi intotdeauna apreciata.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare