Caută
Close this search box.

Şcolile sunt închise, învăţarea continuă cu lecţii online #COVID-19

Nu este vacanţă, dar copiii pot în sfârşit să se odihnească şi să profite de libertatea de a face acele activităţi educative şi lecţii online, care le stimulează în mod firesc creativitatea şi curiozitatea, dar pentru care nu este timp atunci când sunt bombardaţi cu activităţi obligatorii. Să vedem aşadar, partea bună a restricţiilor legate de COVID -19!

Lecţiile online sunt numeroase şi foarte interesante, iar copiii se distrează când învaţă

Ştie să citească şi se descurcă la limba engleză? Minunat! Copilul poate accesa resurse educaţionale gandite ca platforme online de învăţare, cu lecţii puse la punct de psihopedagogi şi educatori .Te ajutăm să le alegi pe cele mai credibile şi performante dintre ele.

Poate cunoşti Conferintele TedEx, ei bine, tot ei deţin si brandul destinat copiilor, TedEd. De aici, copilul poate alege să vizioneze lecţii video:  TedEd (https://ed.ted.com/) .

Cursuri online, care îmbină textul cu elemente audio – video şi unde poţi urmări progresul pe care îl face copilul, sunt disponibile pe Khan Academy (https://www.khanacademy.org/) .

Aplicaţiile online care îl ajută pe copil să înveţe o limbă străină sunt foarte utile şi combină plăcerea jocurilor video cu utilul exersării unor noţiuni predate la clasă, sau poate cu studiul individual. O astfel de aplicaţie este Duo Lingo (www.duolingo.com) pe care copiii şi-o pot instala pe telefon.

Dacă este pasionat sau vrea pur şi simplu să înveţe să cânte la pian, atunci poate găsi resurse simpatice aici, pe Piano Nanny (https://pianonanny.com/).

Ce platforme recomanda UNESCO pentru şcolile care s-au închis din cauza COVID-19?

Recomandarea 7 ARTE este să-i laşi pe copii să exploreze singuri aplicaţiile pe care le propune UNESCO elevilor aflaţi acasă pe durata suspendări cursurilor. Ei vor identifica imediat ce li se potriveşte. Aici este pagina unde găseşti lista UNESCO de resurse educationale online: https://en.unesco.org/themes/education-emergencies/coronavirus-school-closures/solutions

Dacă ai propuneri, te rugam să ne ajuţi să îmbunătăţim lista cu resurse şi lecţii online pentru şcolari!

Ai grijă te tine, cine este informat şi respectă regulile, se teme mai putin de COVID-19!

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare