Caută
Close this search box.

„Protozelul trăsnit”, o carte ca un volum de dezvoltare personală pentru cei mici și o lectură grozavă pentru orice vârstă #10 scriitori contemporani #AFCN

 „Vrăjitorii nu sunt ceea ce par” le-a spus Daniel Eberhat, autorul volumului „Protozelul trăsnit” copiilor care au venit la atelierul de lectura smARTkid dedicat cărții. ( mai multe fotografii de la atelier sunt disponibile aici: unde se afla albumul foto de pe pagina de facebook smARtkid)

Tot așa am putea spune și despre volumul „PROTOZELUL TRĂSNIT”, că nu este tocmai ceea ce pare judecând după coperta foarte frumoasă, dar care parcă se adresează copiilor micuți, undeva în intervalul 4-6 ani. De fapt, volumul acesta este o lectură grozavă pentru orice vârstă, inclusiv pentru adulți.

Foarte pe scurt, cartea spune povestea unei creaturi ciudate, Protozelul, care este trăsnit de un fulger chiar la începutul „Protozelul trăsnit”, o carte ca un volum de dezvoltare personală pentru cei mici și o lectură grozavă pentru orice vârstă #10 scriitori contemporani #AFCN 1poveștii. Umilit de situație, naiv și mânat de dorința de răzbunare direcționată către niște simpli martori ai întâmplării, Kimi și Toto, pe care îi consideră niște vrăjitori ce i-au produs suferință, trece prin experiențe transformatoare și ajunge într-un final să-și descopere şi harul. Este un parcurs clasic de basm în care eroul evoluează pentru ca în final să  merite să trăiască împlinit. Totuși, Daniel Eberhat lasă fericirea sentimentală a Prozelului în coadă de pește auriu.

„cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să-ţi descoperi propriul talent”

După poveste copilul nu rămâne doar cu această concluzie în minte, deși ar fi și asta suficient: „nu poţi fura harul altcuiva şi (…) cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să-ţi descoperi propriul talent. Pentru că fiecare fiinţă are un dar anume.” Nu, lectura acestui volum este cu adevărat o experiență și un pretext pentru tine să discuți cu copilul tău despre o mulţime de lucruri, inclusiv despre expresivitate stilistică!

     „Deodată, ceva sau cineva scoase un zgomot înfiorător. Parcă o sută de lupi ar fi început să urle în același timp. Kimi și Toto încremeniră. Timp de câteva secunde, nu putură face nicio mișcare” – așa este descris tunetul din debutul unei furtuni 😊.

„(…) ziua era spre sfârșite și gălbenușul soarelui începuse să se înroșească în asfințit” – așa este descris apusul de soare. <3

„Protozelul trăsnit”, o carte ca un volum de dezvoltare personală pentru cei mici și o lectură grozavă pentru orice vârstă #10 scriitori contemporani #AFCN 2Iar pe prima pagina a volumului găsești într-un singur paragraf legenda Lacului Comorii, pretext să discuți cu cei mici despre aceasta specie literară.

Despre calitățile textului nu vom discuta acum, dar credeți-ne le veți simți în cursivitate, în expresivitatea formulărilor, în forța de evocare a textului care va construi imediat imagini în mintea voastră, fără niciun efort.

Ofertantă din toate punctele de vedere, cartea „Protozelul trăsnit” este o lectură amuzantă, reconfortantă și care se termina …cu bine!

„Protozelul trăsnit” de Daniel Eberhat se întoarce anul acesta la atelierele de lectură smARTkid „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”. Atelierele vor avea loc în weekenduri, în intervalul aprilie – iunie.

Nu este prea devreme să-ți înscrii copilul la ateliere folosind adresa liviarosca at gmail.com. Atelierele sunt GRATUITE și de adresează copiilor cu vârste între 6-12 ani. Proiectul „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid” este implementat de Asociația 7 ARTE și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Livia, de la 7 ARTE.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare