Mai tii minte yahoo messenger, pagerul si primele telefoane mobile? Anticipai cumva ca toti vom avea in buzunar un telefon care depaseste din punctul de vedere al performantei calculatorul care a dus oamenii pe Luna? Poate ca nu, dar asa s-au intamplat lucrurile si nu a fost nevoie de prea mult timp ca sa se ajunga aici. Populara #10yearschallange pentru urmatorii 10 ani ar putea arata… asa cum nu ne putem imagina astazi. Si atunci, ce ar trebui sa-i invatam pe copiii nostri?
Care sunt abilitatile pe care se va miza?
Care sunt meseriile viitorului?
Va simtiti neputinciosi? Vestea buna este ca puteti face un lucru simplu: le puteti incuraja copiilor capacitatea de adaptare, flexibilitatea la schimbare, puterea de a anticipa si de a ‘lucra’ cu scenarii posibile. Va oferim (incepand cu luna martie) un kit de ateliere de Design Thinking. Adaptate copiilor, seria de 4 ateliere de Design Thinking ii ajuta pe copii sa exerseze modelul de gandire creativa, orientata catre solutii.
Cele 5 etape ale procesului de Design Thinking (stabilite de Hasso Plattner Institute of Design de la Stanford), respectiv intelegerea nevoii, definirea problemei, generarea de idei, crearea prototipului si testarea, sunt parcurse cu ghidaj si traite la modul real, prin activitati menite sa ajute la insusirea unui comportament favorabil gandirii creative, a modului inovator de a gasi solutii.
Design Thinkingul se aplica in orice situatie in care este nevoie de gasirea unei solutii noi la o problema mai veche sau mai noua, deci copilul tau va putea aplica aceasta modalitate de gandire atat pentru dezvoltarea personala, cat si pentru a-si imbunatati viata de zi cu zi. Cum mai exact? Sa zicem ca in ultima vreme, copilului nu-i mai place la scoala. Trebuie sa definim problema, analizand mai multe variante si descoperim ca s-a ajuns aici din cauza performantei slabe la mate. Vom analiza de ce este nevoie sa se schimbe acest lucru si vom genera idei care pot sa ajute la schimbarea pe care o dorim; cream apoi scenarii cu cateva dintre ideile propuse si o vom alege varianta cea mai potrivita, copilului celui care are nevoie sa o aplice. Va fi o munca in echipa, in care fiecare are un cuvant de sus si respecta parerea celuilalt.
Ce obtin copiii care participa la aceste ateliere? O atitudine de inovator si de cautator de solutii pentru cele mai mici, dar si pentru cele mai mari provocari si, foarte important, un mod de a gandi care il va ajuta pentru toata viata.
Preinscrierile pentru ateliere se pot face pe adresa: inscrierismartkid@
Se va lucra cu grupe de maximum 15 copii.
Cere detalii despre costurile unul atelier la adresa: inscrierismartkid@