Caută
Close this search box.

“Aventurile lui Arik”: “Arik si mercenari”, cadoul Ioanei Nicolaie pentru “copiii din specia celor care citesc” #10scriitoricontemporani #AFCN

“Aventurile lui Arik”: “Arik si mercenari”, cadoul Ioanei Nicolaie pentru “copiii din specia celor care citesc” #10scriitoricontemporani #AFCN 1De cand le-a prezentat copiilor pentru prima oara peripetiile micului si viteaz Arik, scriitoarea Ioana Nicolaie a promis ca va face o continuare! S-a tinut de cuvant si, mai mult, a consemnat cele doua povesti intr-un singur volum: “Aventurile lui Arik: Arik si Mercenarii”, ca sa ne fie la indemana sa le citim!

Cum ar putea deveni un arici un erou, daca nu manat de dragoste? Din iubire pentru fratii sai “mai mici, mai mari, mai rotofei”, Arik pleaca sa-i salveze pe cei opt arici fara de care este trist si singur.

In aventurile sale catre Tara Viespilor de Fum, Arik reuseste sa-si invinga temerile de arici cu tepii mici, alaturi de prietenii sai Nasuri-Carne si Taunul Zum. Nu lipsesc peripetiile in Taramul de Ciocolata, povestea Timpului care nu poate fi tinut in loc si chiar nunta lui Arik cu Printesa Florii de Cires.

“Aventurile lui Arik” continua cu “Arik si mercenarii”, unde Arik isi demonstreaza din nou calitatile de arici neinfricat!

Cum scapa Arik din mainile lui Trei-Pirati, dupa ce l-a pacalit la concursul de ghicitori, si cum ajung jucariile pierdute inapoi la copii dupa vraja scamatorului Mismas, aflati chiar voi!

Noi va spunem doar ce a tinut scriitoarea Ioana Nicolaie sa va transmita dupa ce veti citi cartea!

“Sunt sigura ca ati inteles ca mi-am inchipuit toate aceste intamplari ca sa va salvez jucariile pierdute. Fiindca atunci cand nu le-ati mai gasit (pentru ca le-ati ingropat in bazinul cu nisip sau le-ati ratacit in parc, sau v-au cazut intre banchetele masinii, sau vi s-au ratacit pur si simplu prin ghiozdan), atunci cand vi s-au umplut voua ochii de lacrimi, am fost si eu nespus de trista. Mai stiu si ca v-ati dat seama ca v-am daruit cateva ghicitori. In fiecare capitol ati gasit cel putin una si cei mai multi dintre voi le-ati dezlegat pe toate. Adaug aici un mic cadou: “Sunt erou, ma plimb prin carte/Dau raspunsurile aparte/Stau putin si ma gandesc/ Eu cu tepii nu gresesc” (Stapana Florii de Cires).

Poate ati banuit si ca am inceput sa inventez ghicitori pentru baietelul meu, Gabriel, ca sa-l distrez. As fi vrut ca acest volum sa fie cadou pentru aniversarea lui de 7 ani. Dar cartea nu a aparut la timp, asa ca i-o daruiesc acum, cand a implinit 10 ani, Asa cum v-o daruiesc si voua, dragi copii din specia celor care citesc”. (Ioana Nicolaie)

Daca vreti sa castigati volumul, avem concurs, aici: https://facebook.com/atelieresmartkid/posts/1908924069129314

Liana, de la 7 ARTE

(Foto: Ioana Niciolaie citind copiilor la atelierele smARTkid cu scriitori contemporani organizate de Asociatia 7 ARTE, proiect de educatie prin cultura co-finantat -AFCN)

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare