Alexandra Rusu, Cristina Andone, Ioana Baldea Constantinescu, Alina Purcaru si Mihaela Simina sunt cele 5 scriitoare, care se prezintă publicului format din micuţii cititori prin video-interviuri şi citesc din propriile volume, in proiectul SOS LECTURA al Asociatiei 7 ARTE, desfasurat online, in luna mai.

Au acces gratuit la toate interviurile si lecturile scriitoarelor toti cei care urmaresc paginile SmARTkid (www.facebook.com/atelieresmartkid), 7 ARTE (www.facebook.com/7ARTE.ONG ) si SOS SATELE COPIILOR ROMANIA.

„Initiţia, proiectul era destinat comunitatii SOS SATELE COPIILOR, unde ne tot intoarcem din 2017 pentru ateliere cu scriitori contemporani, insa pandemia COVID-19, prin restrictiile pe care le-a generat ne-a deschis o fereastra de oportunitate, asadar, o parte a proiectului a fost adaptata pentru online si permite accesul unui public larg. Partea de workshopuri de lectura este in continuare cu circuit inchis, pentru comunitatea SOS SATELE COPIILOR si va fi sustinuta de trainerii 7 ARTE si smARTkid in conditii de perfecta siguranta, insa am gasit o formula prin care interviurile cu scriitoare, care raspund intrebarilor trimise de copii si lecturile de autor sa fie disponibile online, pentru toti cei interesati”, explica coordonatorul proiectului, Livia Lucan-Arjoca.

In fiecare zi, incepand din data de 9 mai, pana in 13  mai, toti cei care urmaresc paginile de facebook mentionate vor putea viziona la ora 9 un interviu, iar la ora 18.00 o lectura de autor cu scriitoarele mentionate. Calendarul complet este disponibil in pagina de eveniment, aici: https://www.facebook.com/events/560210931272989/ si poate fi consultat mai jos:

9 mai – ora 9.00 – Interviu Alexandra Rusu
9 mai – ora 18.00 – Lectura Alexandra Rusu
10 mai – ora 9.00 – Interviu Cristina Andone
10 mai – ora 18.00 – Lectura Cristina Andone
11 mai – ora 9.00 – Interviu Ioana Baldea Constantinescu
11 mai ora 18.00 – Lectura Ioana Baldea Constantinescu
12 mai ora 09.00 – Interviu Alina Purcaru
12 mai ora 18.00 – Lectura Alina Purcaru
13 mai ora 09.00 – Interviu Mihaela Simina
13 mai ora 18.00 – Lectura Mihaela Simina

Dupa ce vor fi postate pe paginile de socializare 7ARTE, smARTkid si SOS SATELE COPIILOR, toate video-urile rezultate din proiect vor fi incarcate pe www.smartstory.ro alaturi de interviuri prin care scriitoarele se prezinta, de aceasta data, si parintilor.

Proiectul SOS LECTURA al Asociatiei 7 ARTE este o initiativa de promovare a lecturii si scriitorilor contemporani, care beneficiaza de co-finatare din partea Administratiei Fondului Cultural National, AFCN, finantare obtinuta in urma unui concurs de proiecte din sesiunea 2019.

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015.  Încă de la înfiinţare 7 ARTE a oferit concepte unice, precum atelierele de lectură pentru copii cu invitati scriitori şi ilustratori de carte, în spaţii neconvenţionale, concepte care s-au dovedit un model de succes, preluat acum şi de alţi furnizori din piaţă.

Anual, in luna martie organizam ateliere in scoli, biblioteci si librarii, pentru a celebra Luna Femeii prin lectura. Aducem in fata copiilor povestile unor femei remarcabile, cu biografii reale sau personaje literare, care pot fi considerate modele pentru orice generatie.

Din 2017, Asociatia 7 ARTE are un parteneriat cu SOS SATELE COPIILOR  si, de asemenea cu EDUCAB. In virtutea acestor parteneriate 7 ARTE organizeaza caravane cu scriitori atat in comunitatea SOS SATELE COPIILOR cat si in comunitatile defavorizate din satele tarii. Prin intermediul bibiliotecilor partenere EDUCAB, 7 ARTE a dus scriitorii contemporani in fata a peste 300 de copiii si a donat cu ajutorul ARCCA peste 300 de volume noi de literatura contemporana copiilor şi adolescenţilor din sate, împreună cu rechizite necesare la şcoală.

Autorii care fac parte din proiectele 7 ARTE sunt autori mainstream, dintre cei mai iubiti de copii si apreciati de critica literara. Din 2015 pana in prezent la atelierele 7 ARTE au participat autori precum: Lavinia Braniste, Ioana Nicolaie, Carmen Tiderle, Mihaela Simina, Irina Georgescu, Mihaela Cosescu, Alexandra Rusu, Claudia Groza Lazăr,  Cristina Andone, Ciprian Macesaru, Daniel Eberhat, Iulian Tănase, Andrei Crăciun, Vladimir Drăghia, Dan Mircea Cipariu, TO Bobe si doua autoare din Marea Britanie, Amber Lee Dodd si Claire Barker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *