Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor sau Ziua Internaţională a Cărţii se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, a publicării de carte şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în 1995.

23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes, iar in Romania, coincide si cu Ziua Bibliotecarului. Incepând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor.

Anul acesta, din cauza pandemiei de Covid-19, sarbatorim alaturi de prietenii nostri de la Carturesti, online,  Ziua Cartii si a Bibliotecarului, cu un atelier smARTkid de la 7 ARTE  care il va avea invitat pe scriitorul Florin Bican.

Suntem bucurosi sa te anuntam ca deschidem programul zilei, la ora 11.00, cu un atelierul care se adreseaza copiilor cu varste intre 8 si 13 ani.

Participarea se face pe baza de înscriere la adresa inscrieri@carturesti.net  precizând în subiectul mailului: Atelier smARTkid cu scriitorul Florin Bican.

Vei primi inainte de ora 11.00, pe 23 aprilie, un link de acces, care iti va permite sa te conctezi live cu scriitorul. De asemnea, toate detaliile necesare iti vor fi comunicate dupa inscriere, de pe adresa inscrieri@carturesti.net.

Recomandam copiilor sa citeasca in prealabil basmul „Aleodor Imparat”, varianta lui Petre Ispirescu.

Scriitorul Florin Bican va discuta cu cei mici si va citi capitolul “Aleodor” din volumul sau “Si v-am spus povestea asa”.

Te asteptam cu drag, sa ne intalnim online, intr-o poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *