Caută
Close this search box.

Epidemia de gripă afectează Școala Altfel. Află cum!

62 / 100

Epidemia de gripă continuă să afecEpidemia de gripă afectează Școala Altfel. Află cum! 1teze elevii, de aceea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării solicită şcolilor ca activităţile din timpul Şcoala altfel să aibă loc în incinta scolilor, iar întîlnirile colective, în săli de conferinţe, simpozţioane, etc, să fie suspendate astfel încât să se limiteze numărul infecțiilor.

Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinate de creşterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ, precum şi atenţionările Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare Judeţene şi către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti prin care a solicitat să se transmită unităţilor de învăţământ următoarele măsuri:

o             Limitarea, suspendarea, anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate. În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia judeţeană de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţie, durata deplasării şi numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

o             Limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).

Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul (incinta) unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare