Caută
Close this search box.

CUM ÎI AJUTĂ PE COPII ATELIERELE DE SCRIERE CREATIVĂ?

Atelierele de scriere creativă îi încurajează pe copii să își folosească imaginația

Ii provoaca sa gandeasca “outside the box”, sa renunte la cliseele de limbaj si sa isi gaseasca propriile modalitati de a se exprima, de a evoca stari si fapte reale sau imaginate. Pe termen lung, copiii care urmeaza cursul de scriere creativa vor avea un limbaj expresiv si relevant, chiar daca nu vor deveni scriitori.
Le dezvolta capacitatea de a citi, de a comunica oral si de a scrie.

Atunci cand isi spun povestile, copiii exploreaza cuvinte noi, constructii gramaticale si plasticitatea limbajului. Comparatiile, metaforele, jocurile de cuvinte ii ajuta sa exprime cu acuratete ceea ce au de spus si le ofera un avantaj pretios pe teritoriul comunicarii verbale.

Le sporeste empatia.

Explorand pentru a crea personaje si pentru a inventa actiuni, copiii afla informatii despre ei insisi. Mai mult, atunci cand creeaza un personaj, se pun “in pielea” acestuia. Vor sti cum se simte, cum se comporta, cum gandeste respectivul personaj. De aceea, scrierea creativa este o metoda eficienta de a dezvolta emapatia copiilor.
Au efect terapeutic.

Copiii care participa la atelierele de scriere creativa isi pot exprima stari si frustrari intr-un mediu sigur. Exprimarea prin intermediul scrisului echilibreaza si restabileste armonia. De aceea scrisul este indicat ca parte integranta din terapie in cazul tulburarilor de personalitate.
Sunt o metoda de autocunoastere.

Prin intermediul personajelor create din propriile experiente si trairi, copiii au oportunitatea de a se analiza si de procesa stari si senzatii pe care nu au mai avut sansa sa le exprime sau sa le formuleze in cuvinte. Acest proces conduce la autocunoastere si autoanaliza, procese importante pentru evolutia personala a fiecaruia.

Distribuie prietenilor:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Articole recente

Urmărește-ne și pe:

Articole asemanatoare