Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015.

De atunci promovăm cultura, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Aşa s-a născut smARTkid, un program amplu al Asociaţie 7 ARTE, care înseamnă implementarea unor proiecte de educaţie experienţială şi de educaţie prin cultură. Prin smARTkid, 7 ARTE organizează ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri deschise publicului si GRATUITE. De asemenea, suntem furnizori pentru gradinite private din mediul urban, si in acest fel ne sustinem proiectele gratuite.

Încă de la înfiinţare am oferit concepte unice, precum atelierele de lectură pentru copii cu invitati scriitori şi ilustratori de carte, în spaţii neconvenţionale, concepte care s-au dovedit un model de succes, preluat acum şi de alţi furnizori din piaţă.

Acest lucru ne bucură pentru că scopul nostru a fost şi este să facilităm interacţiunea scriitorilor cu publicul, respectiv cu cei mici şi să schimbăm mentalitatea în privinţa lansărilor de carte pentru copii. Credem cu tărie că aceste lucruri ne-au reuşit cu ajutorul scriitorilor care au crezut in noi şi care au colaborat cu 7 ARTE chiar din primul an de activitate, susţinând viziunea noastra.  Ciprian Măceşaru, Carmen Tiderle, Claudia Groza Lazăr, Alexandra Rusu si Mihaela Cosescu sunt câteva astfel de exemple.

Anual, in luna martie, organizam ateliere in scoli, biblioteci si librarii, pentru a celebra Luna Femeii prin lectura. Aducem in fata copiilor povestile unor femei remarcabile, cu biografii reale sau personaje literare, care pot fi considerate modele pentru orice generatie.

Din 2017 avem un parteneriat cu SOS SATELE COPIILOR  si, de asemenea,  cu EDUCAB. In virtutea acestor parteneriate am organizat caravane cu scriitori atat in comunitatea SOS SATELE COPIILOR cat si in comunitatile defavorizate din Valcea unde, prin intermediul bibiliotecilor partenere EDUCAB am ajuns la peste 300 de copiii si am donat cu ajutorul ARCCA peste 300 de volume noi de literatura contemporana pentru copii si adolescenţi, împreună cu rechizite (caiete, creioane colorate, etc).

Autorii care fac parte din proiectele noastre sunt autori mainstream, dintre cei mai iubiti de copii si apreciati de critica literara. Din 2015 pana in prezent la atelierele 7 ARTE au participat, an de an,  autori precum: Lavinia Braniste, Ioana Nicolaie, Carmen Tiderle, Mihaela Simina, Irina Georgescu, Mihaela Cosescu, Alexandra Rusu, Claudia Groza Lazăr,  Cristina Andone, Ciprian Macesaru, Daniel Eberhat, Iulian Tănase, Andrei Crăciun, Vladimir Drăghia, Dan Mircea Cipariu, TO Bobe, Cristina Alexandru si doua autoare din Marea Britanie, Amber Lee Dodd si Claire Barker.

Prin proiectele 7 ARTE oferim copiilor accesul la cultură şi la educaţia non-formală, în completarea educaţiei formale, pe care nu o înlocuim.

Dacă doreşti să ne fii partener în proiectele pe care le organizam, te rugam să ne scrii: liviarosca at gmail.com.