Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. SmARTkid este un program amplu al Asociaţie 7 ARTE care presupune implementarea unor proiecte de educaţie experienţială şi de educaţie prin cultură. Concret, 7 ARTE organizează în cadrul programului smARTkid ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri, în marea lor majoritate GRATUITE, sau cu un preţ simbolic.

Prin proiectele noastre oferim copiilor accesul la cultură şi la educaţia non-formală, în completarea educaţiei formale, pe care nu o înlocuim.

Unul dintre proiectele cu vizibilitate mare implementat de 7 ARTE este ’10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid’, adresat preşcolarilor şi şcolarilor mici.

În cadrul proiectului, 10 scriitori contemporani citesc copiilor în deschidrea atelierelor de lectură coordonate de trainerii 7 ARTE.

Atelierele sunt GRATUITE, iar ediţiile 2017 si 2018 au fost co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) în urma unui concurs de proiecte pe care Asociaţia 7 ARTE l-a câştigat.